Artikkel

Stadig flere ønsker et fleksibelt bilabonnement

Tallenes tale er klare. 2022 er året der nordmenn virkelig har fått øynene opp for bilabonnement.

Stadig flere ønsker et fleksibelt bilabonnement

Bilabonnement er en relativt ny tjeneste i det norske markedet, som utfordrer de gammeldagse måtene å ha sin egen bil uten å eie den. Som tilbyder mener vi naturlig nok at bilabonnement utkonkurrerer tradisjonell billeasing på de fleste plan, men det betyr jo ikke nødvendigvis at bilfolket omfavner konseptet av den grunn.

Derfor er det gledelig at man på sensommeren 2022 ser klare signaler på at nysgjerrigheten hva gjelder bilabonnement virkelig er stigende. Dette ser man i klartekst når man tar for seg tallene hentet fra nordmenns foretrukne måte å finne informasjon på; googlesøk.

Søkeordet “bilabonnement” har det siste året på verdens mest populære søkemotor sett en økning på 175%. I juni 2022 viser statistikken at antall månedssøk på snitt inn mot ordet var hele 6600, mot 2400 i fjor sommer. Dette viser at mange kjenner til bilabonnement som en spesifikk tjeneste, og ikke noe gleder oss mer. Honk går “all inn” for å lage landets beste bilabonnement-tjeneste, og vi ser nå at nordmenn i stadig større grad kjenner selve begrepet.

I tillegg kan man legge til søk på bilabonnement knyttet til geografiske områder, som for eksempel “bilabonnement oslo” og “bilabonnement bergen”. Her ser man samme positive trender i tilsvarende periode, med økning i søk på henholdsvis 127% og 56%.

Kilde for søketall: Keyword Tool

Men vi kan nå flere…

På den andre siden ser vi også svært mange som er ute etter fordelene man får i et bilabonnement, men ikke kjenner til tjenesten ved navn. Disse søker for eksempel på “leasing uten innskudd” (590 søk på snitt per måned). Og det å lease en bil uten innskudd, ja det er i praksis et bilabonnement.

Hva bringer fremtiden?

Både bærekraft og praktiske løsninger blir stadig viktigere når vi bestemmer oss for hvilke transportløsninger vi ønsker i hverdagene våre. Bilabonnement treffer mange i sin praktiskhet allerede, og det vil ikke være unaturlig at populariteten fortsetter å øke inn mot sommeren 2023. Uansett hva fremtiden bringer, vil Honk jobbe for å få fram de beste og mest praktiske løsningene for deg, uavhengig av hva slags løsning du trenger for en smidig hverdag med bil.

Se alle biler på abonnement

Del artikkel