Artikkel

– Dette passer perfekt for oss

Samboerparet i Gamlebyen i Oslo bestemmer seg for å teste abonnement på bil. Etter kort tid er de svært positivt overrasket.

– Dette passer perfekt for oss

Det er fredag ettermiddag og etter endt arbeidsdag sjekker Andreas Eriksen (31) kalenderen fra leiligheten i Gamlebyen i Oslo.

Den viser mange planer de kommende helgene, det være seg hytteturer, bryllup og kickoff med jobb. I tillegg er vintermånedene en tid både Eriksen og samboeren tilbringer i fjellet.

Amedia Innholdsbyrå

Behov for bil

31-åringen jobber til daglig med markedsføring, og i forbindelse med jobb er det med jevne mellomrom reisevirksomhet. Samboeren jobber i barnehage på Midtstuen, og bruker T-banen til jobb.

For å få hverdagen til å gå opp har samboerparet derfor begynt å merke et behov for å disponere et transportmiddel på fire hjul.

Kort eller ingen bindingstid

Da behovet for samboerparet er størst i deler av året bestemmer de seg for å undersøke mulighetene for et bilabonnement hos Honk.

Et bilabonnement er i praksis som å eie eller lease, men gir økt fleksibilitet for Eriksen og Halvorsen. Det er kort eller ingen bindingstid, og alle faste bilutgifter som forsikring, service og dekkskift er inkludert.

Amedia Innholdsbyrå

Eriksen finner frem datamaskinen, og blar seg gjennom Honks utvalg av biler. Både elektriske og fossildrevne biler er å velge mellom.

– Da jeg først skal ha en bil ønsker jeg å kjøre elektrisk, Men jeg er avhengig av god rekkevidde for de lengre turene, sier han mens valget står mellom en Volkswagen ID.4 og en Tesla Model 3.


– Ingen praktisk betydning

Totalt tilbyr Honk over 100 biler fra 20 ulike tilbydere flere steder i landet.

For Eriksen og samboeren faller valget på en Tesla, og etter noen få tastetrykk er bilabonnementet i boks.

Finn den rette bilen for deg

Noen dager senere tar Eriksen og samboeren turen til EV Utleie i Oslo for å plukke opp Teslaen. Etter at bilen er hentet kjører samboerparet seg en tur i Oslos gater for å bli kjent med den nye bilen.

Amedia Innholdsbyrå

– Jeg skal innrømme at det er stas med egen bil, selv om jeg formelt ikke eier den. For meg har det ingen praktisk betydning, sier Eriksen.

Dagen etter venter et jobboppdrag i Ski på Eriksen, og klokken 07.30 neste morgen setter han seg i bilen for å sette kursen mot Nordre Follo.

– Nå slipper jeg å mase hull i hodet på kollegaene mine om å bli kjørt hit og dit. Med alle gangene jeg har fått sitte på med de opp igjennom har jeg mye å ta igjen, så nå er det bare å invitere til Eriksens lille piratdrosje, sier han med glimt i øyet.

Til forskjell fra mange leasingavtaler kan et bilabonnement tegnes uten innskudd.

For 31-åringen, som beskriver seg selv som svært bevisst omkring sin egen privatøkonomi, passer dette ypperlig.

– Det innskuddet jeg måtte betalt inn på en leasingavtale er penger jeg aldri ser igjen. Jeg hater å føle at jeg kaster bort penger, sier han.

Amedia Innholdsbyrå

En uke etter Eriksen og Halvorsen startet bilabonnementet hos Honk tar de turen ut av Oslo og nordover på E6.

Turen går til Sjusjøen, der Eriksens far eier hytte.

Etter en helg i Ringsakers vinterparadis, med skiturer og bålkos på dagtid, samt kortspill og tid foran peisen på kveldstid, er batteriene ladet og de to er klare for en ny uke.

Ladet opp må de også sørge for at bilen er, for hele turen tilbake til Oslo. Selv om Teslas model 3 har lang og god rekkevidde sørger et kort stopp på Tangen i Innlandet for at de ferske elbilbrukerne er på den sikre siden.

Med bilabonnement fra Honk får Eriksen og samboeren 30 prosent rabatt på all lading av elbilen sin de tre første månedene av leieperioden.

Amedia Innholdsbyrå

– Det kommer godt med i den tiden vi nå er inne i, hvor mye har økt i pris. Alle monner drar, understreker samboerparet.

Tilbake i Oslo etter endt hyttetur er Eriksen og samboeren i ferd med å tilbakelegge sin første måned som bilabonnenter. Månedene kan se ut til å bli flere.

Spesielt det faktum at alle faste bilutgifter som forsikring, service og dekkskift er inkludert, er noe Eriksen setter stor pris på.

– Jeg kan ingenting om bil annet enn å kjøre den, og har generelt ti tommeltotter. Et bilabonnement sparer meg for bekymringer, erkjenner Andreas Eriksen.

Hittil er både Eriksen og samboeren fornøyde med konseptet bilabonnement.

– Så langt virker det som dette passer perfekt for oss. Det håper vi det fortsetter å gjøre.

Amedia Innholdsbyrå

Del artikkel

  • Kampanje

    Nye regler - vanskeligere å kjøpe bil

    Fra 1. juli endres mulighetene for billån. Les her om dette gjelder deg.

    Les mer